رفتن به محتوای اصلی
x

قانون مالکیت فکری

قانون مالکیت فکری، به حقوقی اطلاق می­گردد که به خالق آن، حق بهره‌وری از اثر خلاقانه را می‌دهد و از آن اثر محافظت می­کند. طبق قانون مالکیت فکری، خالق یک اثر قادر است، تصمیم بگیرد که آیا و تحت چه شرایطی، اثر او توسط دیگران مورد استفاده، انتشار و توزیع قرار گیرد. بنابراین نحوه استفاده دیگران، انتشار، و توزیع مقالات را کنترل می­کند. با گسترش انتشارات دسترسی باز (open access publishing)، قانون مالکیت فکری اهمیت بیشتری یافته است.

با توجه به اینکه کلیه مجلات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دسترسی آزاد هستند و در پایگاه DOAJ نمایه می­شوند؛ باید خاطر نشان ساخت که دسترسی آزاد، شیوه­ای کاملاً قانونی برای دسترسی به آثار انتشار یافته است. باید در نظر داشت که اگرچه نویسندگان دارای حقوق اصلی انتشار تحقیق خود را دارند، اما هنگام انتشار اغلب از آنها درخواست می­گردد که این حقوق را به ناشر منتقل کنند، و ناشر شرایط لازم را برای ارائه دسترسی آزاد تعیین می­کند. شیوه دسترسی آزاد دانشگاه، طلایی (Gold Open Access) است که ویژگی­های ذیل را دارد.

در دسترسی آزاد طلایی:

  1. خواندن و استفاده مجدد از مقالات بلافاصله پس از انتشار برای همه آزاد است؛
  2. پرداخت هزینه­های نشر بر عهده مؤسسات تحقیقاتی، تأمین کنندگان مالی، یا نویسندگان است؛
  3. هزینه پردازش مقاله (APC) باید توسط نویسندگان پرداخت گردد؛
  4. نویسندگان حق چاپ را حفظ می کنند، مجوز پیش فرض Creative Commons License CC BY-NC 4.0 ، و مجوز بین‌المللی Creative Commons Attribution 4.0 (CC BY 4.0)  از مجوزهایی هستند که برای قانون مالکیت فکری، و سیاست­های بایگانی شخصی استفاده می­گردند.

با توجه به اینکه بیش از نیمی از مجلات دانشگاه توسط انتشارات Medknow  منتشر می گردند، در وب سایت این ناشر به آدرس https://www.medknow.com/ به تفصیل موارد توضیح داده شده است.